Zeilschip Hollandsch Diep

De Hollandsch Diep is een stalen zeilschip met alle authentieke elementen van een oude platbodem. De bekende scheepsontwerper Martin Bekebrede uit Workum heeft het model van het schip gebaseerd op de oude klipperaak. Het schip is in 1994 gebouwd met alle luxe en veiligheid van nu en de nostalgische, klassieke uitstraling van vroeger. Omdat het is ontworpen voor de passagiersvaart, zeilt het als de beste; hard en hoog aan de wind.

 

Accommodatie van alle gemakken voorzien voor kort of lang verblijf.

Zeilschip Hollandsch Diep is een prachtige, zeer luxe locatie voor groepen tot maximaal 42 personen. Wij bieden dag arrangementen aan voor zowel zakelijke als particuliere uitjes. U kunt ons zelfs inhuren voor uw vakantie. We varen u en uw gezelschap ( maximaal 8/10 personen) langs de leukste havens in Nederland. Ook uw fietsen mee is een mogelijkheid. Ontbijt, lunch, alles wordt verzorgd, voor het diner kunt u gebruik maken van ons kombuis of de plaatselijke restaurants of ons dit laten verzorgen tegen een meerprijs. Een weekend, een week of zelfs meerdere weken met elkaar op reis is mogelijk.

Is zeilen niet uw ding maar zoekt u een prachtige, zeer representatieve locatie? Huur dan het schip zonder uit te varen. De mooie ambiance leent zich voor tal van mogelijkheden. Denk eens aan een gezellige High Tea, een mosselfeest of haringparty, het geven van een workshop of lancering van een nieuw product. Ook een prima ontmoetingsplek om te netwerken met zelfstandige ondernemers of voor het werven van personeel. Vul het contactformulier in voor meer informatie. Wij denken graag met u mee.

Benedendeks straalt het prachtige mahoniehouten interieur, klassieke kwaliteit en luxe uit. Authentieke accessoires gerelateerd aan het verleden, maken het plaatje af. In het efficiënt ingerichte kombuis bevindt zich een buffethoek met alle ruimte voor lekkernijen. Dan is er de hoge salon met twee zithoeken en grote ramen om van het uitzicht te genieten. Daarna komt de zithoek met ruime leestafel en bar. Verder naar voren bevindt zich de grote zithoek, eveneens met uitzicht op het water. Alle ruimtes zijn met elkaar verbonden waardoor iedereen zicht heeft op alle andere gasten. Verder zijn er twee toiletten aan boord.

 

De techniek en uitrusting zijn in topconditie

In de machinekamer staat een 150 pk hoofdmotor van TMW. Er zijn ook twee generatoren, een van 17 KWA en een van 22 KWA met fluisterkasten en dubbele demping. Tijdens het zeilen is de stroomvoorziening (220 Volt) geruisloos. Als boegschroef hebben we een 65 pk, 360 draaibaar, jetsysteem vooronder. Het schip is uiteraard voorzien van centrale verwarming. De grootschoot en de zwaardlieren zijn electrisch aangedreven, een fluisteragregaat zorgt voor stroom.

Met een beetje wind zeilen we de jachten voorbij. Met weinig wind kan naast de gewone garderobe – grootzeil, fok en kluiver – ook de 'bolle jan' gezet worden. Met de normale zeilvoering heeft de Hollandsch Diep al meer dan 250 m2 op haar naam staan. Het tuig is uitgerust met twee mogelijkheden tot reven. Masthoogte is zo'n 25 meter boven de waterlijn. Met gestreken mast is de kruiplijn 6 meter. De giek meet 14 meter. Kluiverboom 5 meter. Alle lieren zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Als je tegen de wind nauw vaarwater uitkruist, ben je echt wel blij met elektrische zwaard lieren!

 

Safety first

Natuurlijk valt de Hollandsch Diep als passagierschip onder de strengste veiligheidsvoorschriften. Jaarlijks zijn er keuringen op alle essentiële delen. De Scheepvaartinspectie Nederland behoort tot de beste keurende instanties ter wereld. Aan boord heerst de regel Safety first. Het schip is zeker ook geschikt voor senioren. Onze ligplaats in Hellevoetsluis is voorzien van een brede gangway met leuning. In het schip zijn afstapjes 'langzaam' en overal voorzien van leuningen. Meteen zijn alle veiligheidseisen toegepast en is door het gehele schip stahoogte en daglicht gerealiseerd. Voor de kleintjes zijn er zwemvestjes en binnen het zitgedeelte aan dek kunnen ze sowieso hun gang gaan. 

 

 Arrangementen

 

 Contactformulier

 

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen