Een gezellige dag op een luxe zeilboot

Een gezellige dag op een luxe zeilboot

Escape room arrangement

Escape room arrangement

Individuele opstaptochten

Individuele opstaptochten

Zeilschip Hollandsch Diep

In 1994 is de Hollandsch Diep te water gelaten. Bekend scheepsontwerper Martin Bekebrede uit Workum is verantwoordelijk voor het schip dat is gebaseerd op de oude klipperaak. Deze schepen waren ver doorontwikkeld, omdat er boterhammen mee verdiend werden. De Hollandsch Diep is voor de passagiersvaart ontworpen, zodat op snelheid in plaats van draagvermogen gebouwd is. Een machinekamer is direct op de werf in Leimuiden gerealiseerd.

 

Accommodatie van alle gemakken voorzien

Zeilschip Hollandsch Diep is een prachtige, zeer luxe locatie voor heel veel gelegenheden. Zeilend bieden we dag, middag en/of avondtochten aan. De arrangementen zijn op basis van volledige verzorging. U kunt kiezen uit een dagtocht met uitgebreid lunch buffet of een middag/avondtocht met diner. De dagtochten zijn eventueel uit te breiden met een diner op locatie of aan boord. Mocht u niet willen varen? Op de locatie, in het hartje van het historische oude centrum van Hellevoetsluis, leent deze unieke locatie zicht voor tal van mogelijkheden. Hoe gezellig is het om in deze ambiance een High tea te houden, vergaderingen, kaartmiddag/avond, mosselavond, haringparty, u heeft geen zin in verjaardagsvisite thuis, wij verzorgen het graag voor u. Stuur ons even een mailtje en wij denken met u mee.

Een mooi schip verdient een mooie inrichting. Alles straalt dan ook klassieke kwaliteit en luxe uit. Authentieke accessoires gerelateerd aan het verleden. In de volledig uitgeruste en mooi ingerichte kombuis vindt u de prachtige buffethoek met alle ruimte voor lekkernijen. Dan is er de hoge salon met twee zithoeken en grote ramen om van het uitzicht te genieten. Daarna komt de zithoek met ruime leestafel en bar. Verder naar voren bevindt zich de grote zithoek met uitzicht op het water. Een perfecte plek voor een vergadering. Alle ruimtes zijn met elkaar verbonden, waardoor u van alle twee-en-veertig comfortabele zitplaatsen zicht op de andere gasten heeft. Het geheel ademt een sfeer van nostalgische luxe. Gratis parkeergelegenheid in het hele centrum.

 

Techniek state of the art

In de machinekamer staat een 150 pk hoofdmotor van TMW. Er zijn ook twee generatoren, een van 17 KWA en een van 22 KWA met fluisterkasten en dubbele demping. Tijdens het zeilen is de stroomvoorziening (220 Volt) geruisloos. Als boegschroef hebben we een 65 pk, 360 draaibaar, jetsysteem vooronder. Het schip is uiteraard voorzien van centrale verwarming. De zeilerij is dik in orde, het schip zeilt menig scherp jacht voorbij. De grootschoot en de zwaardlieren zijn electrisch aangedreven, een fluisteragregaat zorgt voor stroom.

 

Buiten gebeurt het

Met een beetje wind zeilt u de jachten voorbij. Met weinig wind kan naast de gewone garderobe, grootzeil, fok en kluiver, ook de "bolle jan" gezet worden. Met de normale zeilvoering heeft de Hollandsch Diep al meer dan 250 m2 op haar naam staan. Het tuig is uitgerust met twee mogelijkheden tot reven. Masthoogte is zo'n 25 meter boven de waterlijn. Met gestreken mast is de kruiplijn 6 meter. De giek meet 14 meter. Kluiverboom 5 meter. Alle lieren zijn zowel handmatig als elektrisch te bedienen. Als je tegen de wind nauw vaarwater uitkruist, ben je echt wel blij met elektrische zwaard lieren!

 

Safety first

Natuurlijk valt de Hollandsch Diep als passagierschip onder de strengste veiligheidsvoorschriften. Jaarlijks zijn er keuringen op alle essentiële delen. De Scheepvaartinspectie Nederland behoort tot de beste keurende instanties ter wereld. Aan boord heerst de regel Safety first. Het schip is zeker ook geschikt voor senioren. Onze ligplaats in Hellevoetsluis is voorzien van een brede gangway met leuning. In het schip zijn afstapjes 'langzaam' en overal voorzien van leuningen. Meteen zijn alle veiligheidseisen toegepast en is door het gehele schip stahoogte en daglicht gerealiseerd. Voor de kleintjes zijn er zwemvestjes en binnen het zitgedeelte aan dek kunnen ze sowieso hun gang gaan. Parkeren kan naast het schip en is gratis. De opstapplaats is naast Restaurant Aquarius op de kop van de haven.

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen