Zelden zeeziekte

Als u bij een normale autorit niet reis ziek wordt, is de kans erg klein dat u last van zeeziekte heeft. Zeezieke mensen worden uiterst zelden gezien aan boord van de Hollandsch Diep.

Dit heeft de volgende redenen:

  1. We varen meestal op het Haringvliet en Hollandsch Diep, waar de golven nauwelijks gelegenheid hebben om op te bouwen.
  2. In tegenstelling tot het IJsselmeer waar een korte steile golf kan ontstaan, vindt u op de Zeeuwse en Zuid-Hollandse wateren en rivieren bij ruig weer een veel aangenamere golfslag.
  3. De Hollandsch Diep is een groot en vooral breed schip, waardoor het minder deint als er wel golven zijn.
  4. Door de druk in de zeilen gaat het schip scheef en bruist het door de golven. Daar wordt u niet zeeziek van. Dat is een heel andere zaak dan stilliggend schommelen.
  5. De schipper houdt rekening met de gasten: hij probeert aan hoger wal te zeilen en te voorkomen dat het schip dwars op de golven komt te liggen. Het zeil kan ook tot tweemaal toe gereefd (kleiner gemaakt) worden.


We kunnen u ook tips geven om zeeziekte te voorkomen. Zorg er in ieder geval voor dat lichaam en geest in een comfortabele toestand zijn. De beste tip is wel om niet bang voor zeeziekte te zijn.

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen