Vaargebied

De Hollandsch Diep had eerder haar thuishaven in Willemstad maar sinds augustus 2015 hebben we een heerlijke ligplaats gevonden in Hellevoetsluis. Een sfeervol authentiek vestingstadje aan het wijde water. Het schip heeft een prachtige plaats gekregen aan de kade achter de brug. Gemeente Hellevoetsluis draagt de bruine vloot een warm hart toe en stelt alles in het werk om de authentieke sfeer van de haven terug te brengen naar vroegere tijden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Grote voordeel voor ons is het niet meer afhankelijk zijn van de Haringvlietbrug en zijn brugopeningen, gewoon de haven uit en gelijk de zeilen hijsen. 

Afwisselende tochten

We zeilen op de Zuid-hollandse wateren, in Zeeland, de Grevelingen en de Oosterschelde. Vanuit Hellevoetsluis het Haringvliet op. Richting  eiland Tiengemeten of naar Stellendam. Er kunnen leuke combinaties gemaakt worden tijdens de Dagtochten. De mogelijkheden zijn een kwestie van wel of geen wind.

Hoe leuk om de dagtocht te beginnen of te eindigen met een bezoek van de vele musea of een vertederend bezoek aan de zeehondjes van A Seal in Stellendam. Ook vanuit Willemstad zijn prachtige dagtochten te maken via de Haringvlietbrug naar het Natuurmonumenten eiland Tiengemeten. Een oer-Hollands landschap met veel afwisseling. Richting Hellevoetsluis langs de Haringvlietdam, deel van de deltawerken. Ook varen we rond het eiland Hoeksche waard, waar veel afwisseling te vinden is: Tiengemeten, de prachtige rivier het Spui, de Oude Maas met wisselende oevergezichten, de Dordtse Kil met veel vrachtvaart en af en toe een heus zeeschip en tot slot nog een paar slagen tegen de westenwind op het Hollandsch Diep. En het is natuurlijk mogelijk om te schutten bij de Volkeraksluizen en een zeiltocht te maken op het Volkerak, een druk bevaren brede rivier met veel beschermde oevers. Een aardige stop is het historische sluisje van Beneden Sas.

Bij de meerdaagse tochten is er veel meer mogelijk. Dit ligt aan hoe lang we met elkaar onderweg zijn. Zierikzee, Veere, Enkhuizen, Volendam, Enkhuizen of naar Urk. Zeg het maar. 


Natuureiland Tiengemeten

Binnen het vaargebied van zeilschip Hollandsch Diep ligt het eiland Tiengemeten. Vanaf het schip heeft u een prachtig zicht op dit bijzondere stuk natuur. Als het schip door het Vuile Gat vaart, ziet u het kleine haventje van Tiengemeten. Soms ziet u de Schotse Hooglanders aan de oevers pootje baden, waarbij ze zich allerminst laten storen door de Hollandsch Diep. U ziet de dijken met hier en daar een boerderij. Het lijkt even zoals het was, ooit.
> Lees meer over Tiengemeten

Meer mogelijkheden

We kunnen met ons schip eigenlijk alle gangbare havens van Zuid-Holland en Zeeland bereiken om daarvandaan een dagtocht te maken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en meerprijzen.

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen