Zeilen in Zeeland

Avonturen tijdens het Zeilen in Zeeland. Zomaar ineens was ze daar gewoon, onze adoptie eend. Met de door ons gekozen mannelijke naam Alfred ( je weet wel van Jodocus Kwak, de door Herman van Veen verzonnen kindervriend). Wij vonden dat het wel kon. Zeg nou eerlijk wie weet het verschil nog tegenwoordig tussen een eend of een woerd ( zij nu wel). Redelijk eigenwijs keek zij de salon in en liet zich voorzichtig aaien door onze kinderlijke gasten. Zo half boven het kombuis hield ze het reilen en zeilen aan boord in de gaten. Bescheiden als ze was hoorden we haar niet. Tijdens ons steeds terugkerende rondje Hoeksche waard was ze zelfs vrij mat, zo mat dat je je afvraagt of ze het wel naar haar zin had bij ons.  Zodra we echter, tijdens het zeilen in Zeeland in de buurt kwamen van het eiland Tiengemeten leefde zij op. Het moet tijdens een van deze tochten naar dit prachtige eiland zijn gebeurd. Het zit daar vol met ongure gasten, ehhhhh soortgenoten. Onbevlekt ontvangen daar gelooft zelfs de schippersdochter hier niet meer in dus er moet een "d(v)ader"zijn. Of was het soms Geert, de hormonen tijdbom uit "boer zoekt vrouw"? Die pakt ook wat ie pakken kan.

"Het is ongelofelijk, even let je niet op" zegt de schipper hierover. We hadden haar nog zo gewaarschuwd op te passen, geen eten of drinken aan te nemen van vreemden. 

Natuurlijk werd ze wat dikker maar ja daar hebben er wel meer last van zo rond kerst. Ging bij ons even geen lampje branden in ieder geval. Achteraf hebben we de signalen natuurlijk gewoon genegeerd. Ze was wat zeeziekjes af en toe, beetje chagerijniger dan anders, ging overal ineens nestjes bouwen en zat regelmatig met d'r kop in de koelkast.

Natuurlijk zijn we nu dolblij met dit éénouder gezinnetje.

Deze vroege lente boodschap, waarvan er nog slechts twee over zijn van de twaalf, hebben de toepasselijke namen "Af" en "Blijven" gekregen. Tevens kleine waarschuwing voor de toekomst.

Vanaf nu blijven de patrijspoorten pot dicht, geen gedonder in het vooronder!!!!

In het kader van dit liefelijke lente verhaaltje zullen we over het lot van de andere tien maar zwijgen.

 

 

 

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen