Trouwlocatie

Trouwlocatie.Op Zeilschip Hollandsch Diep lopen de boekingen weer binnen. Inmiddels twee verliefde stellen gaan zich bij ons aan boord in het echt verbinden, dat vinden we natuurlijk super leuk. Hoe speciaal is dat. Als we het over een unieke trouwlocatie hebben dan doet trouwen aan boord van een zeilschip toch zeker mee.Wij mochten zelfs meedenken over de invulling van de dag en regelen de bruidstaart en de versieringen. Als styliste is dat natuurlijk het hoogtepunt van je werk. Iemand die 50 wordt viert het hier aan boord, een stel wat vrijwel tegelijkertijd 60 wordt, een vereninigingsuitje en wat bedrijfsuitjes staan gepland.

Het blijkt dat er nogal wat onduidelijkheden bestaan over bedrijfsuitjes. Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn willen we u de nieuwe regels niet onthouden. Zeilen in Zeeland moet blijven kunnen binnen uw bedrijfsstrategie, teambuilding of bedrijfsevent.
Ook willen we onze bedrijfsfilosofie kenbaar maken die aansluit bij deze regels en mogelijkheden creëren voor uw bedrijfsevent.

"SAMENWERKEN OM VOORUIT TE KOMEN!"

WKR tips

Bij het organiseren van bedrijfsuitjes is binnen de fiscale regels de WKR (Werkkostenregeling) van belang. 

Bij de werkkostenregeling kunnen werkgevers hun personeelsleden, tot het vastgestelde percentage van 1,2 % van de totale loonsom, onbelast van vergoedingen en verstrekkingen laten profiteren. Het gaat bijvoorbeeld om kerstpakketten, etentjes, een fiets, personeelsfeesten en het bedrijfsuitje. Bedrijven hoeven deze extra’s onder de werkkostenregeling niet meer per werknemer bij te houden. Dat mag in één berekening voor het hele bedrijf.

Komen deze kosten boven de 1,2 procent uit betaalt de werkgever 80 procent belasting over de vergoedingen. Uitgaand van een modaal salaris van 33.000,-- Euro per jaar valt bijna 400,-- vrij te besteden binnen de WKR. Met een gemiddelde prijs van een bedrijfsuitje van ca. 75,-- Euro is dit veelal geen probleem. 

Tips op de WKR druk te verminderen:
1. Combineer je uitje met een vergadering inclusief lunch en/of diner. Vraag om twee facturen, voor het vergaderdeel en het uitjesdeel. Catering en zaalhuur bedragen meestal wel 50% van de totale som, dus dit is al een eerste WKR-besparing.
2. WKR onbelast zijn uitjes die volledig op de werkplek plaatsvinden. Denk dan eens aan een game die je op kantoor kan organiseren en laat een cateraar voor het diner zorgen.
3. Uitjes die als teamtraining kunnen worden bezien vallen ook buiten de WKR. Let wel, gezellig met je collega's gaan koken en dit boeken als training zal de belastingdienst niet accepteren. Verbetering van kennis en vaardigheden voor het werk zijn van belang alsmede dat training onder werktijd plaatsvindt. Denk aan zaken als teamrollen en coaching. De kosten voor een dergelijk uitje liggen meestal wel hoger.
4. Combineer je uitje met een andere component uit de WKR, bijvoorbeeld het kerstpakket. In plaats van een kerstpakket kun je ook bijvoorbeeld een ski-uitje aanbieden aan het eind van het jaar. Twee in één.
5. Richt een personeelsvereniging op via de notaris, stel een bestuur op en laat zowel bedrijf als medewerkers een gelijkelijk aandeel hierin storten. De bijdrage door de werkgever aan de personeelsvereniging behoort tot het loon en is dus belast. De kosten van uitjes betaald uit de verenigingskas vallen buiten de WKR.

Voor meer informatie raadpleeg accountant of Belastingdienst

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen