Kreeftenseizoen geopend

Kreeftenseizoen geopend. Ja en? Nou dat is voor de Hollandsch Diep een teken. Een teken dat de handen weer even uit de mouwen mogen en de lente eraan komt. De lijnen en zeilen uit de opslag, de boel weer optuigen en alles in gereedheid voor het begin van een hopelijk druk charterseizoen. 

Door " De kring van de Oosterscheldekreeft" zijn we ook dit jaar weer uitgenodigd om de eerste Oosterscheldekreeft op te gaan halen. Een bijzonder uniek product uit onze eigen Oosterschelde.Hoe bijzonder is dat, een product zo dichtbij en zo verfijnd en zacht van smaak in vergelijking met alle overige kreeften uit heel de wereld. Duurzaam gevangen vinden zij direct hun weg naar de diverse plaatselijke restaurants.

Op donderdag 26 maart is de officiële opening van het kreeftenseizoen en loopt tot 15 juli ( afhankelijk van de voorraden daarna nog beperkt verkrijgbaar). De verschillende restaurants uit Zeeland en Schouwen-Duiveland laten hun genodigde aan boord van verschillende schepen zien wat ze op culinair gebied allemaal in huis hebben. Deze promotie is belangrijk om Nederland en liever ook het buitenland, kennis te laten maken met dit unieke product van eigen bodem. Ook diverse ander streekgerelateerde producten worden meegenomen in deze presentatie. Hiermee wordt Zeeland ook wat betreft culinaire bestemming duidelijk gepositioneerd.

Praktisch gezien betekent dat voor de schippersvrouw dat ze vooral niets te doen heeft. Keukenbrigade en bedienend personeel komt aan boord, gebruiken eigen potten en pannen. Dekken de tafels met meegebracht servies en bestek en belangrijker nog, nemen het ook vuil weer mee. Rest mij niet anders dan de zware taak om van boord te gaan en me even te vermaken in Zierikzee. Toevalligerwijs hebben ze daar hele leuke winkels en een van de grootste schoenenwinkels in de omgeving. Wat een straf. Schipper en zijn maten varen de Oosterschelde op en hijsen als het even kan nog de zeilen.

Saillant detail ( eigenlijk meer een raadsel) hoe is het mogelijk dat tijdens het omhooghalen van de eerste fuiken de kreeften al bandjes om de scharen hebben??????? Ik denk genetisch donders handig gemanipuleerd.

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen