Illegaal, hoe bedoel je?

Zoals ieder jaar is het gebruikelijk een thema aan boord te hebben tijdens de Bietentocht, ook dit jaar. Lang hoefden we eigenlijk niet eens over na te denken, het moest iets met het alcohol gebruik te maken hebben. Suikerbieten verwerken tot een 0% alcoholhoudend bietenbitter ( afgeleid van en één op één vervangen door de schipperbitter). Natuurlijk was het de grootste onzin maar er waren toch werkelijk mensen die het proefden en twijfelden aan ons " niet alcoholhoudende" drankje. Ze meenden toch echt alcohol te proeven. De brouwerij leverden ons een eerste plaats op bij de bietenkeuring. Een eerste plaats overall zat er niet in, aangezien we vorig jaar de bietenbel hadden gewonnen kregen we nu de grootste rating van alle schepen. Onze zeiltijd werd dus gecorrigeerd. Maar we gaan voor de sfeer, gezelligheid en het zeilen dus niet getreurd.

Ook dit jaar ging het weer probleemloos, een grote groep mannen aan boord zorgde wel weer voor de grote hoeveelheden (on) nodige luchtverplaatsing maar dan moet de schippersvrouw daar maar een beetje rekening mee houden in het menu. Chilli con Carne met Kapucijners, uiensoep.................ja dan vraag je daar ook om. Ook alle 140 eieren waren schoon op na zo'n week. Iedere morgen eieren met spek, nodig om de bemanning weer op de been te krijgen na een flinke stapavond in de kroeg. Excuus om daar verzeild te raken was de prijsuitreiking. Dit jaar heeft de storm er helaas voor gezorgd dat er een dag niet uitgevaren kon worden maar dat werd gebruikt om bij te komen en een extra creatieve opdracht door de commissie. Wij hebben een geweldige week gehad en willen de commissie bietentocht en rondje Tiengemeten dan ook hartelijk bedanken voor het organiseren van deze evenementen.

De mannen zijn weer terug naar hun vrouw, de schipper is gelukkig gebleven. Het seizoen is voor ons nu even over, nog één keer zijn we locatie voor de gemeente Moerdijk die een cursus hier aan boord geven maar waarbij niet wordt gezeild. De touwen kunnen eraf, de kleinste zeilen ook en het onderhoud binnen en soms buiten kan weer beginnen. Hopelijk kunnen we de agenda weer volschrijven voor volgend seizoen. Heerlijk zeilen in Zeeland, Rondje Hoekschewaard, Bedrijfsuitjes, coaching events, familie uitje en vrienden die elkaar kunnen ontmoeten op een unieke locatie, zelfs trouwen kan, met het heerlijkste eten en een onwijs gezellige sfeer. Aan ons zal het niet liggen. 

TOT ZIENS!!!!!!!

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen