DAAR HEB JE FLIPPER!!!!!

Goed nieuws voor de Hollandsch Diep:

WE KUNNEN DOLFIJNEN GAAN KIJKEN!!!!!!

Hoe geweldig zal het zijn om tijdens onze vaste zeiltochten op het Haringvliet, zeilen in Zeeland, iets toe te kunnen voegen voor de gasten in de nabije toekomst. Het Haringvliet is al een uniek zeilgebied met eiland Tiengemeten als extraatje. Hoe leuk is het om dat uitgebreid te zien.

Zes natuurorganisaties krijgen een miljoenendonatie om het getijdenlandschap in het Haringvliet in ere te herstellen. Ze willen in het gebied, even ten zuiden van Rotterdam, een groot natuurgebied ontwikkelen waar bijvoorbeeld de zeearend, de steur, de bruinvis en de witsnuitdolfijn zich kunnen vestigen.

Het Haringvliet is sinds 1970 door een dam van de Noordzee afgesloten, als onderdeel van de Deltawerken. Anderhalf jaar geleden besloot minister Schultz dat de deuren van de sluizen in 2018 op een kier gaan, waardoor het Haringvliet weer een combinatie wordt van zoet en zout water. Volgens de zes organisaties biedt dat "een historische kans om de verloren natuur in het Haringvliet te herstellen".

Schorren

De natuurorganisaties willen voor 2018 een deltalandschap ontwikkelen met slikken, schorren en rietvelden. Verder komen er vogeleilanden en schelpdierbanken. Het moet volgens het Wereld Natuur Fonds, de initiatiefnemer, een walhalla opleveren voor vissen, bruinvissen, dolfijnen en vogels. Zo wordt zeilen in Zeeland wel erg leuk.

Gisteravond werd bekendgemaakt dat de Nationale Postcode Loterij 13,5 miljoen euro aan het project schenkt. Het is de grootste schenking die de loterij dit jaar doet.

Voor vragen, reservering of beschikbaarheid: 06-22239821 - info@zeilschiphollandschdiep.nl Neem contact op

Geïnteresseerd in één van onze arrangementen?

Offerte aanvragen